Značajke

Programski sustav Statistica sadrži napredne alate za statističku, grafičku i analitičku obradu podataka, zatim specijalizirane alate i metode za kontrolu kvalitete, te rudarenje tekstom, odnosno podacima.

Statistica je analitička platforma koja više od dva desetljeća doprinosi znanstvenim otkrićima te potpomaže uspješne poslovne rezultate svojih korisnika.

Neka od područja u kojima se posebno intenzivno koristi Statistica su: zdravstvo, osiguravajuće kuće, bankarstvo, agronomija, prehrambena industrija, farmaceutska industrija, kemijska i petrokemijska industrija, automobilska industrija, marketinške kuće, poluvodička i elektronička industrija.

Preporučujemo iznimnu bazu statističkog znanja koja se nalazi u elektroničkom priručniku  Electronic Statistics Textbook, te rječnik pojmova iz područja statistike Statistics Glossary. Obje stranice održava tvrtka StatSoft (Europe) GmbH.

Značajke i razvoj programskog sustava Statistica dosljedno su orijentirani prema potrebama moderne prediktivne analitike.

Statistica se danas u velikoj mjeri koristi kao integralni, sastavni dio korporativne računalne infrastrukture, te služi za povećanje sigurnosti, lakše donošenje odluka, smanjenje rizika, kontrolu industrijskog zagađenja i očuvanje okoliša. To je ujedno jedan od najjačih programskih sustava za kontrolu i poboljšanje kvalitete proizvoda i postupaka, što znatno doprinosi povećanju produktivnosti u gospodarstvu. Znanstvene i razvojno-istraživačke institucije prepoznale su pouzdanost i stabilnost ove softverske platforme, te su od samih početaka jedna od najbrojnijih grupa korisnika.

Sveobuhvatna platforma programskog sustava Statistica započela je svoj put 1984. godine kao proizvod tvrtke StatSoft Inc. Od tada do sada prepoznatljiva je po ugradnji novih funkcija i rješenja zahvaljujući pažljivom praćenju potreba i odziva korisnika. Pri tome se oduvijek vodilo računa o tome da sučelje prema korisniku bude “prijateljsko” (user friendly GUI) što je također omogućilo i jednostavnu primjenu u obrazovnim institucijama.
Detaljnije značajke programskog sustava Statistica™ pogledajte na linku: TIBCO® Software Inc. TIBCO logotip
Ovdje su izdvojeni naglasci:

  • Edge Analytics for IoT

  • Native Distributed Analytics Architecture (NDAA)

  • Real-time data discovery, visualization and workflow

  • Collective intelligence

  • Network analytics

  • Big data analytics

  • Streamline implementation and deployment

  • Unlock insight from text